Sommarprogrammet 2020

Sommarschema

Fem måndagseftermiddagar i sommar kommer fem personer att berätta om olika projekt under temat ”Hur gör/gjorde jag”. Det hålls i vår  trädgård och kaffe med bulle  ingår. Inträde 120 kronor. 

 

Vi samlas fem lördagsförmiddagar i trädgården på Bottarve och tar del av den gotländska litteraturen, ny och gammal. Först en kort introduktion, sedan uppläsning. Som avslutning finns tid för reaktion och diskussion. Pris 100 inkl kaffe och bulle 

Max 50 personer.

Kaffeborden är utspridda så att det inte blir någon trängsel. Max 50 personer. 

 

Lördag 11 juli kl 10.00 handlar det om Gustaf Larsson, poet, fotograf, snickare och hembygdforskare. Uppläsning av Anders Thomasson, Hamra.

Måndag 13 juli kl 14.30, Anders Thomasson om bostadsprojektet Hulehällar. 

Lördag18 juli kl 10.00 presenterar vi Eva Hedén, märkligt lite känd idag. Men hennes skildring av livet i storhushåll på landsbygden kring förra sekelskiftet, Utanför Ringmuren, förenar språklig finess med ett enormt rikt sakinnehåll.  Uppläsning av Lena Carlsson, Vamlingbo.

Måndag 20 juli kl 14.30 Roland Olsson om sin bok “Senaste nytt från 1800-talet på Gotland”.

Lördag 25 juli kl 10.00 möter vi Jakob Ringbom från Hamra som berättar om sitt författarskap. Uppläsning av författaren.

Söndag 26 juli kl 14.00 Bottarvefesten, berättarkonsert med Helena Wessman.

Lördag 1 augusti kl 10.00 handlar det om Anna Kajsa Hallgard, en av Gotlands mest lästa författare. Ing Marie Tellström; Öja;  berättar och läser.

Måndag 3 augusti kl 14.30 Peter d’Agnan om kommande utgrävning vid bålverket i Burgsviks hamn.

Lördag 8 augusti presenterar vi Carl Johan Gardell, författare till ett antal säregna och fängslande böcker. Agneta Engström, Hamra beröättar om och läser ur den senaste, Klaras Gåta.

Måndag 10 augusti kl 1430 Ulf Palmenfelt  Gotländska historier.

Lördag15 augusti är det äntligen dags för David Ahlqvist, grafiker, målare, teatermakare, författare till ett otal humoresker, skildrare av hembygden med penna, trumpet och filmkamera. Tillika under många år byggnadsnämndsordförande med åsikter. Uppläsning Göthe Carlsson